Blog

TAMPIL BERANI DENGAN TUDUNG BERCORAK- MALVITA SPECIAL EDITION SHAWL

Ramai antara kita mengimpikan gaya yang outstanding dan lain daripada yang lain bukan? Kalau ke event mana-mana atau hari raya mesti nak diri kita ni cantik dari orang lain kan? Ke Kak Min sorang je macam ni hahhaha. Mostly kalau ada event besar2 & kena ikut tema mula lah gelabah nak cari baju lawa2 nak nampak gah gituww..

READ MORE

KEPENTINGAN VAKSIN KEPADA KANAK-KANAK

Kepentingan vaksin kepada kanak-kanak. Kenapa Kak Min nak cakap pasal ni? Sebab baru-baru ni viral tentang Encik SS yang taknak vaksin anak. Katanya tak penting pun dll. Dan sekarang juga banyak pula berita tentang bayi meninggal dunia kerana jangkitan kuman sebab ibu bapa taknak vaksin anak. Ish ish tak kesian ke kat anak-anak tu…

READ MORE

TIPS ATTEND INTERVIEW KERJA

Kalau dah final year, korang dah tak boleh relaks2 dah sekarang. Di samping korang risau pasal fyp, exam, presentation dan sebagainya, korang kena risau juga pasal kerja korang nanti lepas dah grad. Sebab banyak sangat kita dengar fresh grad sekrang ramai yang menganggur kan. So, antara preparation …

READ MORE

TIPS AJAR ANAK FASIH BERBAHASA INGGERIS

Harini Kak Min nak cerita tentang isu baru-baru ini, iaitu viral tentang seorang kanak-kanak tahun satu yang fasih berbahasa inggeris. Menjadi sebutan netizen di seluruh negara apabila muncul sebuah klip temu ramah seorang gadis cilik petah berbahasa inggeris dan menjadi viral sekelip mata. Apa yang menariknya…

read more

CARA MENDIDIK ANAK PINTAR & BAIK

Cara didikan zaman sekarang dan zaman dahulu amat jauh berbeza. Orang tua zaman dahulu sangat tegas dalam mendisiplin kan anak-anak. Tapi pada zaman ini, adakah cara didikan dahulu masih valid untuk digunakan? 

READ MORE

APA ITU GAYA HIDUP HIPSTER?

Pelik ke gaya hidup hipster ni? Percaya tak, dulu pelik kemudian jadi trend. Tak percaya? Hahaha .. Tak salah pun nak jadi hipster ni, yang penting jangan melampaui batas. Selagi ia tak ganggu gugat soal akidah dan pegangan agama Islam, tak ada masalah. Hipster ni cuma pilihan, bukan teras atau kewajipan dalam hidup. Kak Min pun …

READ MORE